Schlomo Foto's (1)

Update aardbeving Syrië en Turkije 2023

  • Redactie

Na de aardbeving die Syrië en Turkije trof in februari 2023, verloren duizenden mensen hun huizen en bedrijven. Stichting Schlomo, met haar partners Syriac Cross en SUDEF, was een van de eersten die de slachtoffers van de aardbeving hielp.

Eén van onze externe partners die ons hielp noodhulp te bieden was Caritas Slowakije. Na de eerste noodhulp verspreid tussen april tot juni 2023 zijn we doorgegaan met het helpen van de slachtoffers van de aardbeving. Ons tweede project met Caritas begon in maart 2024 en duurde tot juni 2024;

Na een inventarisatieronde stelden we vast dat de beste manier om deze mensen te helpen bestond uit het verstrekken van medicijnen en het bekostigen van operaties aan een geselecteerde groep mensen.

Daarnaast distribueerden we stookolie uit aan veel gezinnen in Aleppo en hielpen we gezinnen in Latakia die hun huur niet konden betalen en uit hun huis gezet dreigden te worden met financiële ondersteuning. We bedanken Caritas Slowakije voor hun partnerschap en zijn erg dankbaar dat we deze door de aardbeving getroffen mensen hebben kunnen helpen.

Schlomo Foto's (2)
  • Syrië
  • Turkije