Schlomo Foto's (3)

Art Therapie voor traumaverwerking

  • Redactie

Stichting Schlomo ondersteunt al gedurende vele jaren onze Iraakse partner Beth Nahrain Organisation for Woman met Art Therapie. Hierbij worden de financiën gedragen door Stichting Ismael en Bijzondere Noden.

Art Therapie biedt kinderen een effectieve manier om trauma's te uiten en te verwerken. Door middel van creatieve expressie, zoals tekenen en schilderen, kunnen kinderen gevoelens en ervaringen communiceren die te complex of overweldigend zijn om verbaal uit te drukken.

In 2024 vond Art Therapie plaats in 3 verschillende regio's in Irak - Baghdede, Bahzani en Xazna - en richtte zich op kinderen tussen de 13 en 18 jaar. Dit jaar richtten we ons vooral op kinderen met verschillende religieuze achtergronden, omdat ze allemaal dezelfde beproevingen hadden meegemaakt. Het hielp hen om hun onderdrukte trauma's te uiten en hun gevoelens te begrijpen. Het was ook erg goed voor ze in de zin dat ze nu weten dat ze er niet alleen voor staan en dat ze allemaal deel uitmaken van een groter collectief.

Schlomo Foto's (4) Schlomo Foto's (6)
  • Irak