Irak, bijna 10 jaar verder

  • Redactie

In augustus 2023 was het 9 jaar geleden dat de laffe aanval van ISIS op de vlakte van Nineveh plaats vond. In het donker, de kinderen lagen al in bed, schudde de vlakte van Nineveh op zijn grondvesten. Snel oppakken wat je kon dragen en met de stroom meegaan naar veiliger gebieden, zo lang mogelijk rennen en hopen dat de volgende instorting niet jouw huis was of de volgende kogel jou of je gezin raakte. Paniek, chaos, angst, niet denken maar doen.

En langzaam maar zeker werd ISIS verdreven en stabiliseerde de situatie zich min of meer. En mensen keerden terug met hun gezinnen, want er gaat niets boven thuis....... En voor die terugkeerders, die niet naar Europa vluchten, daar zet Schlomo Foundation zich voor in.

Sinds die tijd hebben we meer dan 700 kinderen geholpen hun trauma te verwerken en hun gedachten te uiten met Art Therapie.
Sinds die tijd hebben we meer dan 120 kleine bedrijfjes helpen opstarten, want mensen moeten in hun levensonderhoud voorzien.
Sinds die tijd hebben we meer dan 230 jongeren een beroepsopleiding kunnen geven, van kapper tot computertechnicus.
Sindsdien hebben we elk jaar met Kerstmis kinderen hun ellende voor een dag kunnen laten vergeten met een feest en een cadeau.
Sinds die tijd hebben we een dubbing studio opgericht in Erbil, om het Aramees levend te kunnen houden voor de nieuwe generatie.

En we hebben dit allemaal kunnen doen dankzij trouwe donateurs, groepen vrijwilligers en individuele donaties. Maar we zijn nog niet klaar, we willen doorgaan, nog veel langer, zo lang als nodig is.

Ga je met ons in gesprek over hoe je ons kunt motiveren? Wie weet hoeveel hulpprojecten we dan volgend jaar aan de lijst kunnen toevoegen!

  • Irak