Brand partycentrum Baghdede, Iraq

  • Redactie

Gisteravond werden we opgeschrikt door het bericht dat in een partycentrum in Baghdede, Nineveh Plains tijdens een huwelijksfeest brand uitgebroken is. Mensen zaten als ratten in de val. Tot nu toe staat de stand op 115 doden en meer dan 150 (zwaar) gewonden. Een huwelijk dat een massa begrafenis werd, het is nauwelijks te bevatten. 

via nu.nlhttps://shorturl.at/emGT7

Stichting Schlomo is al vele jaren actief in het gebied en we zijn ontsteld over de gebeurtenis. Naast dat we onze diepste medeleven willen betuigen aan nabestaanden en gewonden, willen we ook een letterlijke helpende hand toesteken. 
Velen ter plaatse zijn als bloeddonor naar het ziekenhuis gesneld. Ziekenhuizen zijn naarstig op zoek naar de juiste medicijnen en hulpmiddelen om de gewonden, met gruwelijke brandwonden, te helpen en de pijn te verlichten. 

Dit gebied is nog op adem aan het komen van de impact die ISIS gehad heeft op de gemeenschap. Ziekenhuizen zijn (nog) niet ingericht een dergelijke ramp, geolied het hoofd te bieden. Brandwonden zijn een specialisme en vereisen speciale behandelmethoden. Als eerste heel veel pijnstilling, maar ook speciale gazen, speciale zalf en aparte ruimtes. Alle ziekenhuizen staan paraat, maar de aanwezige voorraad benodigde materialen is niet toereikend of voorhanden. 

En dan komt het er toch uiteindelijk op neer dat er geld nodig is. Geld voor de aanschaf van medicijnen, speciale brandverbanden, pijnstillers en bedden. 
Iedere donatie helpt, en zoals u van ons gewend bent, iedere euro wordt ook daadwerkelijk voor medicijnen, brandverband en pijnstillers ingezet! 

Alstublieft, geef: NL05 BUNQ 2042 5377 05 Stichting Schlomo

  • Irak