Update uit Samandag

Update uit Samandag

update-samandag

Update uit Samandag

04 maart 2023


In Samandag zijn we gestart met het bouwen van tiny houses voor de slachtoffers van de aardbeving. Het eerste huisje staat en de nieuwe bewoners hebben niet alleen meegeholpen maar zijn ook geïnstrueerd hoe ze het volgende huis zelf kunnen bouwen. Niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook de vaardigheid gekregen om voor zichzelf en anderen een dak boven het hoofd te bouwen.

update-samandag De families hebben de eerste nachten in een gammele tent moeten overnachten

Drie families zullen in de eerste twee tiny houses hun intrek gaan nemen. Drie generaties die als vanouds bij en naast elkaar blijven wonen. Toen hun huis, dat al zes generaties in hun familie was, bij de tweede beving compleet instortte, sliepen ze de eerste nachten buiten en kropen daarna met z'n allen in een gammele tent. Nu is er weer sprake van wat privacy, een eigen plekje en toch bij elkaar zijn. Iets wat toch niet meer dan normaal zou moeten zijn, maar wat voor hen nu voelt als iets heel bijzonders.

update-samandag Niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook de vaardigheid gekregen om voor zichzelf en anderen een dak boven het hoofd te bouwen.

Weer een stapje verder naar het hervatten van het leven dat nooit meer zo zal zijn zoals het vroeger was.

U kunt ook helpen andere families een dak boven het hoofd te geven: https://bunq.me/StichtingSchlomo

Contact

Stichting Schlomo
Antillenstraat 24a
7556 AV Hengelo
Nederland

Email: info@schlomo.nl

Gegevens

IBAN: NL05 BUNQ 2042 5377 05
BIC: BUNQNL2A
KvK: 76 15 83 30
RSIN: 86 05 28 157

ANBI

Samenwerkingspartners


SyriaCross
SyriaCross
SyriaCross
syu
SUDEF