Stuur Leoni naar school!

Stuur Leoni naar school!

Schoolbanken

Stuur Leoni naar school!

29 juli 2023


Dit is de goedlachse, altijd vrolijke 9-jarige Leoni uit Beiroet. Leoni is geboren met een verstandelijke beperking. Leoni is ook leergierig en vastberaden. Toen Leoni 6 werd, mocht ze naar school. Het was een proefperiode, waar abrupt een einde aan werd gemaakt door COVID.

Leoni leefde op in de korte tijd dat ze naar school kon, ze vond het heerlijk om te leren. Nu de scholen recentelijk weer open zijn gegaan, keek ze er naar uit weer terug te gaan. Maar de school kon het niet bolwerken. Alle reguliere kinderen hadden via het Internet nog les gehad en waren ‘bij de les’ gebleven. Maar digitale lessen zijn voor Leoni net te hoog gegrepen, haar achterstand was te groot geworden.

Haar ouders zijn ten einde raad, zij zien hun vrolijke Leoni steeds verder in zichzelf gekeerd raken en geen stappen vooruit meer maken. Er is een school voor speciaal onderwijs bij Leoni in de buurt, maar die kost veel geld. Alleen is die school wel Leoni’s hoop op een zelfstandig leven. De inflatie in Libanon is gigantisch en haar ouders sparen wat ze kunnen, maar komen niet aan het jaarlijkse schoolgeld. Familie en vrienden hebben botje bij botje gelegd, maar ze missen nog 3.000, - om Leoni in augustus naar het speciaal onderwijs te sturen. Dat moeten we samen toch bij elkaar kunnen krijgen?

Sturen jullie Leoni naar school? Dat kan via https://bunq.me/StichtingSchlomo ovv “Leoni”

foto van Loeni

Contact

Stichting Schlomo
Antillenstraat 24a
7556 AV Hengelo
Nederland

Email: info@schlomo.nl

Gegevens

IBAN: NL05 BUNQ 2042 5377 05
BIC: BUNQNL2A
KvK: 76 15 83 30
RSIN: 86 05 28 157

ANBI

Samenwerkingspartners


SyriaCross
SyriaCross
SyriaCross
syu
SUDEF